Home     Trends-Audio PA-10.D SE
Trends-Audio PA-10.D SE

Trends-Audio PA-10.D SE


Trends-Audio PA-10.D SE


Hoofdtelefoonversterker€ 369.00
Incl. 21% BTW

  • Productinformatie
  • Combinatieaanbieding

Trends-Audio PA-10

Deze nieuwe voor-/hoofdtelefoonversterker van Trends Audio is een innovatief product, dat alle functies van een voorversterker en een hoofdtelefoonversterker combineert. De PA-10 is opgebouwd rond een innovatief ontworpen circuit, dat gebruikt maakt van een laag-voltage hybride (buizen/transistor) voorversterker gedeelte. Dit ontwerp levert een audiofiele kwaliteit geluid in een compacte behuizing. Het biedt tevens goede doe-het-zelf mogelijkheden voor de professional of de ervaren liefhebber voor 'tube-rolling'. De PA-10 staat het gebruik toe, door middel van et omzetten van jumpers, van verschillende series buizen: 12AU7 en 6DJ8/6922. Het pure Class-A ontwerp levert ook een uitstekend gedetailleerd geluid voor hoofdtelefoons. De hoofdtelefoonuitgang, 3,5 mm, zit op de voorzijde van de PA-10. Daarbij kunnen allerlei soorten hoofdtelefoons gebruikt worden, zowel de laag-ohmige I-Pod/MP3-koptelefoons, als de grote, audiofiele hoofdtelefoons, die vaker een hogere impedantie (600 Ohm en meer) hebben. Het resultaat is een verbluffend breed audiospectrum, die een prachtig inzicht in de muziek geven.

De PA-10 heeft 2 cinch-ingangen op de achterzijde. Een is de CD/DAC-ingang, waarop een gewone bron, zoals een cd-speler, DAC maar ook een tuner, aangesloten kan worden. Deze ingang versterkt het signaal 3-maal. De andere ingang, PC/iPod, versterkt het binnenkomende signaal daarentegen 6-maal. Deze ingang is daarom meer geschikt voor bronnen met een lager uitgangssignaal, zoals computers, I-Pods of de eigen Trends USB-Converter UD-10.1.

Door het compacte formaat van de PA-10 kan het apparaat overal geplaatst worden: natuurlijk in de woonkamer op de luisterplek, maar ook in de studeerkamer naast de laptop of in de slaapkamer. De metalen behuizing is een goede afscherming voor invloeden van buiten en een goede aarding van de componenten. daardoor blijft achtergrondruis tot een minimum beperkt en is de signaal-ruisverhouding maximaal.

De externe voeding scheid de voeding van de versterker, waardoor deze elkaar minimaal beïnvloeden. De bijgeleverde voeding is meer dan adequaat, maar het is natuurlijk mogelijk te experimenteren met een eigen voeding (zoals een 24-v accu). Trends levert zelf een hoogwaardige, externe voeding, de PW-10 met een speciale 24V uitgang voor de PA-10.

De PA-10 wordt met een standaard 6N11-buis van chinese makelij geleverd. Dit is een buis uit de 6DJ8/6922-serie. De PA-10 is daar voor ingericht. De PA-10 is daarnaast nog in 2 andere uitvoeringen leverbaar, met betere buizen. De SE-versie is voorzien van een Russische 6H23n-buis en een EVOX (White) uitgangscondensator. De buis komt in de plaats van de standaard-buis, zonder verdere interne aanpassingen. De PA-10 krijgt een iets beter gedefinieerd laag en is beter in staat tot het vertolken van complexe muziek, zoals orkesten. De GE-versie is voorzien van een General Electric buis U.S.A. GE 12AU7. Ook hier is een witte Evox-uitgangscondensatoir gebruikt.

De PA-10 leent zich uitstekend voor het zogenaamde 'tube-rollin', waarbij de gebruiker zelf experimenteert met verschillende soorten buizen. Per buis kan de klank verschillen, niet automatisch beter bij een duurdere buis, maar misschien wel met een klank die beter past bij de gebruikte apparatuur of de smaak van de luisteraar. Op Internet is een levendig aanbod van buizen.